Wednesday, April 1, 2015

Вино з вишень

Вино з вишень Вишня - кращий, після винограду, плід для виноробства. Вино з вишні густого червоного кольору, іноді з фіолетовим відливом, не поступається виноградному. Вишневий сік надзвичайно густий (містить екстракту до 19%), хоча при цьому досить кислий (кислоти містить до 2,2%) і має терпкуватий смак, завдяки дубильних речовин (0,1%), і не дуже солодкий (в середньому цукру 12 , 8%). Часто вишневий сік вживають для виробництва змішаних (купажних) вин, щоб поліпшити або надати іншим сокам забарвлення і аромат.

З сортів вишень найкращими для виноробства є кислі темнофарбовані: Володимирська, Левінка, лотів та ін. Солодкі сорти вишень дають вино несмачне, мляве і нетривке. З вишні виходять особливо хороші легкі столові вина, з Володимирської - готується хороше лікерне вино, навіть без розбавлення соку водою. Дуже хороші також міцні вишневі вина. До числа хороших якостей вишні потрібно віднести також і те, що вишневий сік дуже швидко вибражівает і освітлюється сам собою, так що до Різдва вишневе вино часто може бути вже розлито в пляшки.

Вино краще приготувати з кисло солодких сортів вишень з добре пофарбованими ягодами. Для цього плоди треба помити, видалити плодоніжки, подрібнити і відпресованих без застосування будь-якої обробки мезги, оскільки плоди легко віддають сік. Сік найкраще віджимати на невеликому ручному гвинтовому або гідравлічному пресі. Можна використовувати також соковижималку і важільний прес з резервуаром, що має отвори у верхній частині і інші пристосування. Можливо також пресування мезги руками з використанням двох плоских дощечок, з'єднаних з одного кінця, між якими міститься полотняний мішечок з мезгой.

При подрібненні не допускається дроблення більше 15% кісточок, оскільки сік набуває присмак гіркого мигдалю і може викликати легке отруєння синильною кислотою після тривалого настоювання. Отриманий сік треба перевірити на смак і оцінити кислотність і концентрацію цукру, при цьому можна користуватися ареометром. При концентрації цукрів менше 12% додати цукор (100 г на 1 л соку), попередньо розчинивши його в невеликій кількості соку. Сік залишити для зброджування і, після того як вщухне бурхливе бродіння, додати другу порцію цукру (80 г на 1 л) і продовжити дображивание соку. Після того, як закінчиться бродіння, вино слід акуратно зняти з осаду і залишити для дозрівання в закритих пляшках на 4-6 тижнів. З вишень отримують густе, красиве вино, приємне на смак. Воно добре освітлюється і не вимагає додаткової обробки.

. 1-й варіант На 1 л соку солодких вишень: 0,25 л води, 125 г цукру, 1 г товченого винного каменю і г таніну 0,1. На 1 л соку кислих вишень 0,5 л води, 400 г цукру, 1 г винного каменю, 0,1 г таніну. Після пресування вишень додати води, цукру, товченого винного каменю і таніну. Сусло поставити на бродіння. Далі поступати, як описано вище.

. 2-й варіант На 1 л соку вишень: 1 л води, 1 л соку смородини, 500 г цукру. Потовкти стиглі кислі вишні. Отриману масу накрити і витримати в спокої 24 години. Потім відпресованих і ввести на кожен літр вишневого соку 1 л соку смородини, 1 л води і 0,5 кг цукру. Всю цю суміш влити в невелику бочку, перші кілька днів іноді помішувати, потім дати перебродити, долити бочку до верху і трохи згодом розлити по пляшках.

. 3-й варіант На 3 л соку вишень: 500 г цукру. З вишень витягти кісточки і розчавити м'якоть в кашку, якою дати 12:00 бродити в глиняних горщиках, а потім відпресованих. Сік знову розлити по горщиках і чекати початку бродіння. Тоді додати цукор, злити сік в бочку і дати бродити 8 днів, після чого розлити по пляшках, зберігати які потрібно в прохолодному місці.

4-й варіант. Цьому провину слід перебувати в бочці 8 місяців. В результаті виходить вино, схоже з портвейном. Свіжозібране, бажано, м'які вишні відпресованих, що не роздавлюючи кісточок. До отриманого соку додати по частині 1/8 (від обсягу вишневого соку) малинового і черносмородинного соків. Суміш підсолодити цукром рафінадом в пропорції 0,5 кг на кожні 2,5 л. Сусло залити в бочку і дати бродити. Як тільки бродіння закінчиться, бочку наглухо закупорити і залишити на 3 місяці. Потім вино відфільтрувати і розлити по пляшках. Через 6 тижнів його вже можна пити.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.gelios.lutsk.ua glk-egoza.ru gbuzvomsp.ru gmprvolg.ru v.goblinfilm.online www.god-kino.ru gold-rush-online.ru graphomaniac.ru gornoesp.ru gorodmirny.ru