Tuesday, March 10, 2015

Готуємо аджику

Вже дуже давно господині запасають на зиму смачну гостру закуску - аджику. Родина аджики - Абхазія. Там її готують з сухого пекучого перцю з додаванням солі і властивих даній місцевості спецій.

Існує кілька видів аджики . Розрізняють аджику для тривалого зберігання і для зберігання в холодильнику, для щоденного вживання. Деякі види аджики варять з маслом, а інші без нього. Зазвичай цю закуску заготовляють великими партіями, так як процес приготування вельми трудомісткий.

Аджика на зиму

Продукти:

    помідори - 4,5 кг;
    яблука - 800 гр ;.
    морква - 750 гр ;.
    цибуля - 600 гр ;.
    часник - 350 гр ;.
    перець салатний - 1,2 кг;
    масло - 550 гр ;.
    перець гіркий, свіжий - 50 гр ;.
    петрушка листова - 55 гр ;.
    кріп - 45 гр ;.
    спеції.


Овочі промиваємо, очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Яблука вимиваємо, ріжемо невеликими шматочками, видаляємо серцевину. Подрібнюємо сировину на м'ясорубці. викладаємо в тазик для варення або велику емальовану миску, додаємо сіль і варимо на повільному вогні години 2,5, постійно помішуючи. уникаючи пригорання. Через годину додаємо масло. Можна робити аджику і без масла, на ваш смак. У готову аджику додаємо кілька лаврових листочків і ще трохи кип'ятимо. У підготовлені баночки розкладаємо аджику і стерилізуємо не менше 30 хвилин. Потім закриваємо герметично металевими кришками, перевертаємо і охолоджуємо добу.

Аджика з хріном і часником

Продукти:

    помідори - 3 кг;
    морква - 550 гр ;.
    хрін - 180 гр ;.
    часник 140 гр .;
    перець гострий - 2 шт ;.
    спеції.


Складові консервів промиваємо, очищаємо і готуємо за попереднім рецептом.

Аджика холодного приготування із зелених помідорів

Продукти:

    помідори - 3,5 кг.
    часник - 190 гр ;.
    перець гострий - 40 гр ;.
    масло - 400 гр :.
    спеції.


Популярна закуска на півдні Росії пізньої осені, коли на ринках прилавки ломляться від зелених помідорів. Готується холодним способом. Зелені помідори промиваємо, видаляємо плодоніжки і ріжемо шматочками. Часник очищаємо і промиваємо. У пекучого перцю видаляємо плодоніжки і насіння, і промиваємо. Підготовлені овочі пропускаємо через м'ясорубку, солимо і гарненько розмішуємо. Готову закуску розкладаємо по будь-якому посуді Аджика повинна трохи настоятися, можна вживати її через пару днів. Дуже смачна з житнім хлібом і борщем. Зробіть, не пошкодуєте. Зберігати в холодильнику або в погребі.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.gelios.lutsk.ua glk-egoza.ru gbuzvomsp.ru gmprvolg.ru v.goblinfilm.online www.god-kino.ru gold-rush-online.ru graphomaniac.ru gornoesp.ru gorodmirny.ru