Sunday, March 15, 2015

Засолка томатів

Засолка томатів - найбільш широко використовуваний спосіб їх переробки. Солять плоди жовто-зелені, т. е. зняті на початку фази дозрівання, зрілі і зелені. Перед засолкою їх сортують по стиглості: на зрілі, бланжеві і зелені. Одночасно видаляють плодоніжки і ретельно миють плоди в холодній воді.

Для засолювання томатів кращими є дерев'яні бочки, діжки та скляні банки. Використовують і емальований посуд. Попередньо їх ретельно миють і обробляють окропом, не витираючи внутрішньої поверхні. Підготовляють заздалегідь кріп, часник, овочевий перець, листя хрону, кервель та інші прянощі, а також листя чорної смородини або вишні.

Засолка томатов Засолка томатів Повний склад прянощів зазвичай застосовують при засолюванні плодів у неповній стиглості - бланжевой (бурих), жовто-зелених і зелених. При використанні зрілих плодів можна брати кріп і часник і кілька горошин запашного перцю. Перець бажано додавати і в розсіл для бланжевой і жовто-зелених плодів.

При будь-яких способах засолювання плоди доцільно сортувати за розміром. Спеції кладуть на дно, в середину і зверху діжки, а при засолюванні в банки перекладають ними всю масу томатів. Плоди краще укладати вниз місцем прикріплення плодоніжки. Розміщують їх щільно, плід до плоду.

Після завершення укладання на розкладений зверху шар прянощів кладуть дерев'яний круг і легкий гніт. Для приготування розсолу беруть кип'ячену воду, але можна і чисту сиру. Незрілі і бланжеві дрібні плоди заливають 5-6% -ним розсолом, великі - 7-8% -ним, червоні - 8% -ним. Іноді використовують і більш міцний.

Засолка томатов Засолка томатів На 10 кг плодів потрібно 150-200 г кропу (краще парасольок з насінням), 400-500 г листя хрону, 300-600 г листя чорної смородини, г часнику 50-60, 30-40 горошин запашного перцю і 3-5 плодів перцю ,

Після закінчення укладання і заливки розсолом томати 3-4 діб тримають в теплому приміщенні, а потім переносять в льох або льодовик. Оптимальний режим зберігання забезпечується при температурі повітря в приміщенні на 1-2 ° С тепла. Короткочасне зниження до мінус 1-2 ° С або підвищення до 5-6 ° С тепла не впливає суттєво на якість і тривалість зберігання солоних томатів, а тривале - різко їх знижує. Особливо небезпечна висока температура, яка призводить до посиленого бродінню і перекисання плодів.

Консервування плодів томата у власному соку. Попередньо відбирають невеликі, однакові за розміром, добре дозрілі плоди томата і ретельно їх миють. Плоди ошпарюють окропом і знімають шкірку, потім вирізують зелену тканину в місці прикріплення до плодоніжки, всередину кожного плоду посипають дрібку солі. Потім їх укладають в чисті банки. Літрові банки пастеризують протягом 15 хвилин.

Засолка томатов Засолка томатів Маринування плодів томата. Використовують для маринування плоди в бланжевой стиглості. Вони повинні бути щільними і пружними. Можна брати і зелені плоди. Відбирають свіжі, неушкоджені і по можливості однакові за розміром плоди і щільно укладають їх у банки. Найбільше підходять плоди масою 40-60 г, або діаметром 5-6 см. Плодоніжки видаляють.

У складі маринаду основними компонентами є кріп, гвоздика, запашний перець, лавровий лист. Кладуть також листя чорної смородини або вишні. Плоди укладають упереміш з часником і прянощами. Потім заливають маринадом і закочують кришкою (можна зберігати при кімнатній температурі). Оцту потрібно 4 столові ложки 6% -ного оцту на літрову банку. Замариновані томати в діжках або бочках переносять в льох і зберігають у холоді, краще всього при температурі 0-2 ° С.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.gelios.lutsk.ua glk-egoza.ru gbuzvomsp.ru gmprvolg.ru v.goblinfilm.online www.god-kino.ru gold-rush-online.ru graphomaniac.ru gornoesp.ru gorodmirny.ru