Sunday, March 29, 2015

Гриби мариновані

Маслюки мариновані. Гриби перебрати, вимити, обрізати нижню частину ніжки і зняти з капелюшків шкірку. Дрібні гриби потрібно маринувати цілком, у великих відокремити капелюшки від ніжок, нарізати на шматочки і маринувати обов'язково окремо. Підготовлені гриби покласти в друшляк, занурити кілька разів в холодну воду, дати їй стекти і відразу опустити в киплячу підсолену воду. Гриби варити протягом 7-10 хв., Потім відкинути на друшляк і вимити під гарячою водою. Приготувати маринад і гарячим залити гриби, варити до тих пір, поки вони не осядуть на дно. Гриби перекласти в сухі нагріті банки, наповнюючи їх на 1 см нижче верху горлечка. Потім залити маринадом, охолодити і закрити кришкою. Банки зберігати в холодильнику. До столу добре подавати з цибулею і зеленню петрушки.
Гриби (маслюки) -1 кг. Для маринаду на 1 л води: сіль - 2-2,5 ст. л, цукор -100 г, оцет (5%) -100 мл або яблучний оцет -. 200 мл, перець запашний - 6 горошин, лавровий лист - 1 шт., кориця -1 щіпка.

Підосичники "Апетитні". Гриби перебрати, відсортувати за розміром, обрізати ніжки від капелюшки на 2-3 см, очистити і добре вимити. Підосичники (капелюшки та ніжки окремо) опустити в каструлю з невеликою кількістю киплячої води. Після закипання води додати половину норми солі і лимонної кислоти. Через 20 хв. кип'ятіння покласти решту солі і лимонної кислоти (можна взяти оцтову есенцію. - .. 1 ч л на 1 кг відварених грибів, але її необхідно розбавити грибним бульйоном і налити в каструлю за 3 хв до закінчення варіння) додати лавровий лист, чорний і запашний перець і варити, періодично знімаючи піну, що утворюється. Коли гриби осядуть на дно, каструлю слід зняти з вогню і разом з киплячим розчином перелити в гарячі банки, стерилізувати при температурі 100 ° (банки місткістю 0,5 л - 25. Мін, 1 л - 35. Мін) І закупорити.
Підосичники -1 кг, сіль - 2 ст. л., оцет (9%) -1,5 ст. л, лимонна кислота -. 2,5 г, лавровий лист - 3 шт., запашний і гіркий чорний перець - по 6 горошин.

Гриби з імбиром. Промити і відварити гриби без солі. Злити відвар і викласти в миску. Часник нарізати дрібними шматочками, імбир натерти. Лук очистити від лушпиння і нарізати півкільцями. Додати сіль, цибуля, часник та імбир до відвареним грибам. Залити оцтом і соєвим соусом, добре перемішати. Заповнити грибами банку і прибрати в холодильник. 2 рази на добу треба їх перемішувати. Через день гриби будуть готові. Зберігати в холодильнику.
Гриби - 1 кг, часник -1/2 головки, імбир, шматочок довжиною 5 см, цибуля - 2 шт., Оцет - 200 мл, сіль - 3 ч. л, соєвий соус -. 70 мл.
Імбир в поєднанні з цибулею і часником надає дуже цікавий пікантний смак грибам.

Мариновані лисички. Лисички промити, потім відварити протягом 15 хв. Воду злити, гриби промити, знову варити 15 хв. і відкинути на друшляк. Влити в каструлю півсклянки води, додати сіль і оцет, довести до кипіння. Викласти туди ж гриби, лавровий лист, запашний перець, гвоздику і пару пучок цукру. Варити ще хвилин 10. Потім розкласти лисички по стерильним банкам, остудити, прибрати на зберігання.
1 кг лисичок, 1 ст. л. солі, 1/3 склянки оцту (9%), ч. л. цукру без гірки, горошин запашного перцю 5-6, 2-3 бутончики гвоздики, 1 лавровий лист.

Лисички особливі. Очищені і промиті лисички залити холодною фільтрованої водою і поставити на середній вогонь. Часник очистити і дрібно нарізати. Коли вода закипить, додати спеції, підготовлений часник, оцет. Варити все 20-25 хв., Після чого розкласти по стерилізованим банкам разом з маринадом і закатати. Зберігати гриби в прохолодному темному місці.
1 кг дрібних лисичок, 8-10 горошин чорного перцю, 2-3 зубчики часнику, суцвіття кропу 3-4, 5-6 листків смородини, 1/3 склянки оцту (9%), 8 год. л. солі, 2 л води.

Грибочки "Полісся". Гриби, почистити, промити. Відварити в підсоленій воді близько 20 хв. і відкинути на друшляк. 1,5 л води закип'ятити, додати всі прянощі, ріпчасту цибулю, нарізану півкільцями, довести до кипіння. Додати сіль і цукор. У киплячий маринад додати відварені гриби і варити ще 10 хв. Потім в маринад додати оцет і варити ще близько 1 хв. Потім гриби перекласти з каструлі по банках і залити цим же маринадом. Банки закрити щільно кришками, остудити і прибрати в холод. Через 8-12 днів гриби готові.
Гриби (опеньки, маслюки, свинушки) - 2-3 кг, цибуля - 5 головок, перець духмяний (горошком) -1ч. л, лавровий лист -. 5 шт, кориця мелена 1/2 ч .. . Л, гвоздика - 3 бутона, сіль - 3 ст. . Л, цукор - 3 ст. . Л, оцет винний (9%) 200 мл, кріп (стебла) - 5-6 шт.

Заготівля по-селянськи. Гриби ретельно перебрати, промити, зрізати залишки кореня. Опустити в киплячу воду, додати сіль, оцтову есенцію, спеції. Варити протягом 25 хв., Потім зняти з вогню і залишити остигати. Розкласти гриби разом з відваром в стерилізовані сухі банки. Накрити кришками і пастеризувати не менше 15 хв. Потім банки закатати, після охолодження зберігати в холодному місці.
На 1 кг грибів: 2 ст. л. кухонної солі (НЕ йодованої), 2 ч. л. оцтової есенції, 1,5 склянки води, лавровий лист, дубовий лист, перець чорний запашний горошком, парасольки кропу.

Гриби "Пікантні". Гриби перебрати, видалити червиві, вибрати для цієї заготовки невеликі грибочки приблизно однакового розміру. Відібрані гриби помити і очистити. Закип'ятити воду, додати в неї лимонну кислоту і гриби. Варити 8-10 хв., Потім відкинути на друшляк і промити холодною водою. Морква, часник і цибулю почистити і нарізати. У сухі стерилізовані банки укласти хрін, часник, морква і цибуля, зверху - гриби. Приготувати маринад: додати у воду сіль, цукор і спеції, довести до кипіння і варити 5-7 хв. Зняти з вогню, влити оцет і все перемішати. Залити банки з грибами маринадом і відразу закатати. Стерилізувати півлітрові банки протягом 20 хв, літрові -. 30 хв.
На 1 кг грибів: 1 морква, 100 г тертого хрону, цибулина 1, 2 зубчики часнику, 0,5 ч. л. лимонної кислоти. Для маринаду: на 1 л води - 450 мл оцту, 1,5 ст. л. солі, 2 ст. л. цукру, лаврових листки 3, 5 бутончиків гвоздики, 3 парасольки кропу, 1 ст. л. насіння гірчиці, 5 горошин запашного перцю, 5 горошин чорного перцю.

Гриби "Ідеальні". Універсальний рецепт маринаду для будь-яких грибів, перевірений десятирічним досвідом консервування. Гриби почистити і ретельно вимити. Відварити в каструлі в підсоленій воді, потім воду злити, знову залити чистою водою і довести до кипіння. Укласти гриби в банки, заповнивши їх на 3/4. У каструлі довести до кипіння воду, оцет, нарізану цибулю, перець, цукор, лавровий лист і сіль. Варити маринад 5-6 хв. Залити теплим маринадом банки і перемішати гриби. Закриття банки кришками і простерилізувати в гарячій воді 6-7 хв.
2 кг грибів, 4 склянки води, 1 склянка оцту, 1 ст. л. цукру, 1 ст. л. солі, 1 лавровий лист, горошин запашного перцю 3-5, 2-3 горошини чорного перцю, 1 цибулина.

Грузді мариновані. Грузді перебрати, очистити від лісового сміття, добре промити і замочити на ніч у холодній воді. Вранці воду злити, гриби ще раз гарненько промити. Після цього їх потрібно бланшувати в киплячій воді 3 хв. Потім витримати в холодній воді до повного охолодження. На дно стерилізованих банок укласти по зубчику часнику, листу смородини, по 1 -2 горошини перцю, 1 бутона гвоздики. Наповнити банки грибами. Наверх покласти по листку смородини. Приготувати маринад з води, солі і доданої в останню чергу оцтової есенції. Перемішати і гарячим залити грузді. Банки закатати, перевернути догори дном і укутати до охолодження. Зберігати грибочки в темному прохолодному місці.
На 10 кг груздів: 500 г солі, 2 ст. л. оцтової есенції, 10 лаврових листочків, 5 бутонів гвоздики, 3 головки часнику, 20 горошин запашного перцю, листя смородини - за смаком.

Мариновані грибочки "Справа в капелюсі!" Гриби чистимо, поміщаємо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо 10 хв. Для приготування маринаду з'єднуємо воду з сіллю і цукром, ставимо на середній вогонь. Додаємо пару пензликів кропу, часник (приблизно головку) і гвоздику (бутончиків 5-6). Коли вода закипить, опускаємо оцет і гриби. Кип'ятимо ще 10 хв., Після чого розкладаємо по стерильним банкам і закупорюємо кришками.
Гриби (маленькі маслюки, лисички, опеньки), часник, гвоздика, парасольки сушеного кропу. Для маринаду на 1 л води: по 2 ст. л. солі і цукру, 1 ч. л. оцтової есенції (70%).

Мариновані білі гриби. Гриби добре вимити, видалити ушкодження. Скласти в каструлю, залити підсоленою водою, додати лимонну кислоту (вона збереже білий колір грибів) і варити 30-40 хв. на слабкому вогні. В іншу каструлю налити 3 склянки води, додати оцет, кільця цибулі, сіль, цукор, перець і лавровий лист. Довести маринад до кипіння. Зварені гриби промити і процідити, скласти в банки, залити маринадом і стерилізувати 30 хв., Після закатати.
2 кг білих грибів, 1,5 склянки оцту (9%), 2 ч. л. солі, 1/2 ч. л. лимонної кислоти, цибулина 1, 4 ч. л. цукру, 3-5 горошин запашного перцю, гвоздички 3-4, 8-10 горошин чорного перцю, 3,5 склянки води, лавровий лист.

Мариновані печериці. Печериці добре вимити. Якщо гриби великі - порізати навпіл. Відварити у воді протягом 20 хв. з моменту закипання, солити не треба. Варені гриби розкласти по банках (банки попередньо стерилізувати). Приготувати розсіл: у воду додати оцет, соняшникова олія, сіль, цукор, лавровий лист, перець, гвоздику, а також часник, нарізаний на часточки. Довести до кипіння. Дати розсолу покипіти 2-3 хв., Залити ним гриби. Відразу закатати кришками, дати банкам охолонути і прибрати в прохолодне місце на зберігання. Якщо гриби хочеться покуштувати назавтра, то можна закрити банки пластмасовими кришками, поставити в холодильник на добу і можна подавати до столу!
Шампіньйони - 1 кг, вода - 350 мл, оцет - 70 мл, олія соняшникова - 70 мл, цукор - 2 ст. . Л, сіль - 1 ст. л, лавровий лист - .. 3 шт, перець духмяний горошком - 5. шт, часник - 2 зубчики, гвоздика - 4 шт.

Гриби мариновані. Свіжозібране гриби почистіть, промийте, залийте водою, щоб вона покривала гриби, доведіть до кипіння і злийте першу воду. Знову налийте в гриби 100 мл води, доведіть до кипіння, додайте сіль, перець, есенцію, подрібнений часник, лавровий лист. Варіть 15-20 хв., Помішуючи. Розкладіть гриби в підготовлені банки, залийте маринадом і закатати. Зберігайте в прохолодному місці.
На 1 кг грибів: 100 мл води, 3 ст. л. солі, 5-7 горошин чорного перцю, 2 зубчики часнику, 2-3 лаврових листки, 1 ч. л. оцтової есенції.

Грибочки "Лісовичок. Гриби нарізати (в миску об'ємом 1,5 л). Відварити протягом 10 хв. Тим часом потрібно підготувати банку обсягом 1 л - стерилізувати. Відкинути відварені гриби на друшляк, а потім викласти в банку, додавши чебрець. Часник очистити і нарізати пластинками. У каструлі поставити на вогонь воду (0,5 склянки), влити оцет, оливкова олія, додати сіль, цукор, перець горошком, лавровий лист і перець чилі. Довести маринад до кипіння. Залити підготовленим маринадом гриби, закупорена. Остудити при кімнатній температурі, після чого забрати на зберігання.
Гриби - 1,2-1,5 л (нарізані), часник - 1-2 зубчики, білий винний оцет - 200 мл, оливкова олія -3 ст. л, чебрець - 3-4. гілочки, перець горошком - 8-10. шт, лавровий лист - 1 шт, сушений перець чилі - .. 1 шт, цукровий пісок - 200 г, сіль -1 ст. л.

Грибне асорті. Гриби відварити, додавши трохи води, протягом 15 хв. (В вареному вигляді їх повинно вийти приблизно 0,5 кг). Помішувати, щоб гриби не прилипли до дна, і знімати піну. Зменшити вогонь, додати сіль, лавровий лист і обидва види перців. Коли гриби осядуть на дно, додати оцтову есенцію. Розкласти по стерилізованим баночках, закатати, прибрати грибочки на зберігання.
Гриби (маслюки, підберезники, білі), сіль - 20-30 г, оцтова есенція - 1ч. л, лавровий лист -2 шт, перець духмяний горошком і чорний гіркий - .. по 3 шт.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.gelios.lutsk.ua glk-egoza.ru gbuzvomsp.ru gmprvolg.ru v.goblinfilm.online www.god-kino.ru gold-rush-online.ru graphomaniac.ru gornoesp.ru gorodmirny.ru