Sunday, March 29, 2015

Гриби солоні

Солоні грузді. Грузді ретельно очищаємо і промиваємо під холодною проточною водою. Великі грузді розрізаємо на середні шматочки. Викладаємо гриби в ємність і заливаємо холодною водою на 5-6 ч., Щоб пішла гіркота. Потім грузді відварюємо в підсоленій воді (2 ч. Л. Солі на л води 1) 20 хв., Після промиваємо під проточною водою. Воду не виливаємо.

Часник і корінь хрону очищаємо і дрібно ріжемо. Грузді укладаємо в тару капелюшками вниз в кілька шарів. Кожен шар солимо, перекладаємо листям смородини, часником і хріном, насінням кропу і перцем. Вкриваємо марлею і встановлюємо вантаж, якщо розсолу мало - додаємо воду, в якій варилися грузді. Залишаємо грузді для просаливания на 2-3 дні. Потім перекладаємо гриби в простерилізовані банки, зверху притискаємо смородиновим листом. Закриваємо банки капроновими кришками і зберігаємо в холодильнику або погребі.

Грузді - 1 кг, сіль (Не йодована) - 4-5 ст. л, часник - 5-6. зубчиків, насіння кропу - 5 ст. л, корінь хрону - .. 1 шт, чорний перець - 6 горошин, листя смородини.

Солоні лисички. Для початку лисички треба як слід очистити від всіх забруднень і гарненько промити в холодній воді, причому робити це треба акуратно, намагаючись не пошкодити грибочки. Потім відварюємо лисички в солоній воді протягом 15 хв., Відкидаємо на сито і чекаємо, поки стече вся рідина, а гриби охолонуть.

Після насипаємо на дно скляної або емальованій посудині шар солі і укладаємо шари лисичок капелюшками вниз, пересипаючи кожен шар крупною сіллю. Коли ємність заповниться грибами, накриваємо її тканиною, кладемо зверху дерев'яний круг або блюдо і ставимо легкий гніт (наприклад, можна використовувати пляшку, наповнену водою).

Залишаємо гриби на 3 доби, поки вони не дадуть сік. Тоді можна додати нові гриби і продовжувати повторювати цю операцію до тих пір, поки усадка повністю не закінчиться. Потім лисички треба винести в холодне приміщення для подальшого зберігання (необхідно стежити, щоб гриби були повністю покриті розсолом). Готові лисички будуть через 1,5 місяці.

На 1 кг свіжозібраних лисичок: 50 г крупної солі (і сіль для варіння з розрахунку 10 г солі на 1 л води).

Грибне асорті. Гриби очистити від бруду, ретельно помити і замочити у воді на три доби (воду кілька разів міняти). Потім відварити протягом 15-20 хв. і промити проточною холодною водою. Дати воді стекти, посипати грибочки сіллю. Укласти гриби в каструлю, прослаівая шматочками хріну, дубовими листочками, гвоздикою і зубчиками часнику. Витримати під гнітом місяць, зменшити його, а через 10 днів розкласти гриби по банках, залити зверху маслом і закрити кришками. Зберігати в холоді.

На 3 кг осінніх грибів (вовнянки, грузді і т.п.): 3 ст. л. крупної солі, хрін, листя дуба, бутончики гвоздики, часник, рослинне масло.

Грибочки "Асорті". Гриби очистити від забруднень, зрізати корінці. Вовнянки, грузді і сироїжки треба вимочувати в холодній воді приблизно 6 ч., А рижики достатньо просто помити. На дно підготовлених банок насипати шар солі і укладати туди гриби, пересипаючи сіллю. Зверху поставити гніт. Коли гриби осядуть, додати ще, щоб банки заповнилися вщерть.

Залишити днів на 5 при кімнатній температурі. Потім перевірити, чи достатньо з'явилося розсолу, якщо мало - збільшити вантаж. Через 15 днів гриби будуть готові, і їх треба перенести на зберігання в холодне місце.

На 1 кг грибів - 40 г кухонної солі (. 4 ч Л.).

Грибочки солоненькі з хрускотом. Після того як гриби очистили і вимочити не менше 1 ч., Відваріть їх у підсоленій воді зі спеціями протягом 20-30 хв. Відвар злийте, гриби промийте в холодній воді, відкиньте на друшляк і дайте просохнути. Після цього додайте в ємність спеції та сіль (з розрахунку 1,5-2 ст. Л. Солі на 1 кг відварених грибів) і накрийте серветкою, кружком і вантажем.

Грибочки Тобто можна вже через 3-5 днів. Гриби посолити, тепер потрібно їх зберегти. Гриби можна зберігати в діжці або каструлі в погребі чи холодильнику, тому гриби завжди повинні бути в розсолі. Але можна розкласти їх по банках, а зверху залити рослинним маслом, закрити пластиковою кришкою і зберігати на холоді. З даної кількості вийде 5 банок по 0,8 л. Масло не дає розсолу заграти або запліснявіти, а якщо гриби вийшли занадто солоні, їх можна промити холодною водою.

На 1 кг грибів: 2 ст. л. солі (60 г), 1 лавровий лист, 2 листи чорної смородини, 3 горошини чорного перцю, 3 бутона гвоздики, 100 мл рослинного масла (0,5 склянки).

Підосичники солоні "Бабусині грибочки." Гриби замочити в холодній воді, а потім ретельно почистити, зняти плівку з капелюшків, обрізати ніжки. Залити підсоленою водою і проварити 20 хв. Спливаючу піну потрібно знімати шумівкою. Коли всі гриби опустяться на дно, злити воду, обсушити гриби.

Викласти в скляний або емальований посуд, пересипаючи їх сіллю і додаючи рівномірно перець і лавровий лист. Залити окропом так, щоб розсіл повністю покривав гриби. Накрити тарілкою, а краще - дерев'яним кружком, зверху помістити вантаж. Гриби будуть готові через півтора місяці. Тільки потрібно періодично стежити, щоб вони завжди були повністю вкриті розсолом, і при необхідності підливати кип'ячену воду.

Підосичники - 1 кг, сіль - 80 г, лавровий лист - 3-4. Прим, Перець чорний запашний горошком -1 ст. л.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.gelios.lutsk.ua glk-egoza.ru gbuzvomsp.ru gmprvolg.ru v.goblinfilm.online www.god-kino.ru gold-rush-online.ru graphomaniac.ru gornoesp.ru gorodmirny.ru