Вже дуже давно господині запасають на зиму смачну гостру закуску - аджику. Родина аджики - Абхазія. Там її готують з сухого пекучого перцю з додаванням солі і властивих даній місцевості спецій.
Існує кілька видів аджики . Розрізняють аджику для тривалого зберігання і для зберігання в холодильнику, для щоденного вживання. Деякі види аджики варять з маслом, а інші без нього. Зазвичай цю закуску заготовляють великими партіями, так як процес приготування вельми трудомісткий.
Аджика на зиму
Продукти:
помідори - 4,5 кг;
яблука - 800 гр ;.
морква - 750 гр ;.
цибуля - 600 гр ;.
часник - 350 гр ;.
перець салатний - 1,2 кг;
масло - 550 гр ;.
перець гіркий, свіжий - 50 гр ;.
петрушка листова - 55 гр ;.
кріп - 45 гр ;.
спеції.
Овочі промиваємо, очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Яблука вимиваємо, ріжемо невеликими шматочками, видаляємо серцевину. Подрібнюємо сировину на м'ясорубці. викладаємо в тазик для варення або велику емальовану миску, додаємо сіль і варимо на повільному вогні години 2,5, постійно помішуючи. уникаючи пригорання. Через годину додаємо масло. Можна робити аджику і без масла, на ваш смак. У готову аджику додаємо кілька лаврових листочків і ще трохи кип'ятимо. У підготовлені баночки розкладаємо аджику і стерилізуємо не менше 30 хвилин. Потім закриваємо герметично металевими кришками, перевертаємо і охолоджуємо добу.
Аджика з хріном і часником
Продукти:
помідори - 3 кг;
морква - 550 гр ;.
хрін - 180 гр ;.
часник 140 гр .;
перець гострий - 2 шт ;.
спеції.
Складові консервів промиваємо, очищаємо і готуємо за попереднім рецептом.
Аджика холодного приготування із зелених помідорів
Продукти:
помідори - 3,5 кг.
часник - 190 гр ;.
перець гострий - 40 гр ;.
масло - 400 гр :.
спеції.
Популярна закуска на півдні Росії пізньої осені, коли на ринках прилавки ломляться від зелених помідорів. Готується холодним способом. Зелені помідори промиваємо, видаляємо плодоніжки і ріжемо шматочками. Часник очищаємо і промиваємо. У пекучого перцю видаляємо плодоніжки і насіння, і промиваємо. Підготовлені овочі пропускаємо через м'ясорубку, солимо і гарненько розмішуємо. Готову закуску розкладаємо по будь-якому посуді Аджика повинна трохи настоятися, можна вживати її через пару днів. Дуже смачна з житнім хлібом і борщем. Зробіть, не пошкодуєте. Зберігати в холодильнику або в погребі.
Існує кілька видів аджики . Розрізняють аджику для тривалого зберігання і для зберігання в холодильнику, для щоденного вживання. Деякі види аджики варять з маслом, а інші без нього. Зазвичай цю закуску заготовляють великими партіями, так як процес приготування вельми трудомісткий.
Аджика на зиму
Продукти:
помідори - 4,5 кг;
яблука - 800 гр ;.
морква - 750 гр ;.
цибуля - 600 гр ;.
часник - 350 гр ;.
перець салатний - 1,2 кг;
масло - 550 гр ;.
перець гіркий, свіжий - 50 гр ;.
петрушка листова - 55 гр ;.
кріп - 45 гр ;.
спеції.
Овочі промиваємо, очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Яблука вимиваємо, ріжемо невеликими шматочками, видаляємо серцевину. Подрібнюємо сировину на м'ясорубці. викладаємо в тазик для варення або велику емальовану миску, додаємо сіль і варимо на повільному вогні години 2,5, постійно помішуючи. уникаючи пригорання. Через годину додаємо масло. Можна робити аджику і без масла, на ваш смак. У готову аджику додаємо кілька лаврових листочків і ще трохи кип'ятимо. У підготовлені баночки розкладаємо аджику і стерилізуємо не менше 30 хвилин. Потім закриваємо герметично металевими кришками, перевертаємо і охолоджуємо добу.
Аджика з хріном і часником
Продукти:
помідори - 3 кг;
морква - 550 гр ;.
хрін - 180 гр ;.
часник 140 гр .;
перець гострий - 2 шт ;.
спеції.
Складові консервів промиваємо, очищаємо і готуємо за попереднім рецептом.
Аджика холодного приготування із зелених помідорів
Продукти:
помідори - 3,5 кг.
часник - 190 гр ;.
перець гострий - 40 гр ;.
масло - 400 гр :.
спеції.
Популярна закуска на півдні Росії пізньої осені, коли на ринках прилавки ломляться від зелених помідорів. Готується холодним способом. Зелені помідори промиваємо, видаляємо плодоніжки і ріжемо шматочками. Часник очищаємо і промиваємо. У пекучого перцю видаляємо плодоніжки і насіння, і промиваємо. Підготовлені овочі пропускаємо через м'ясорубку, солимо і гарненько розмішуємо. Готову закуску розкладаємо по будь-якому посуді Аджика повинна трохи настоятися, можна вживати її через пару днів. Дуже смачна з житнім хлібом і борщем. Зробіть, не пошкодуєте. Зберігати в холодильнику або в погребі.
No comments:
Post a Comment