Солоні грузді. Грузді ретельно очищаємо і промиваємо під холодною проточною водою. Великі грузді розрізаємо на середні шматочки. Викладаємо гриби в ємність і заливаємо холодною водою на 5-6 ч., Щоб пішла гіркота. Потім грузді відварюємо в підсоленій воді (2 ч. Л. Солі на л води 1) 20 хв., Після промиваємо під проточною водою. Воду не виливаємо.
Часник і корінь хрону очищаємо і дрібно ріжемо. Грузді укладаємо в тару капелюшками вниз в кілька шарів. Кожен шар солимо, перекладаємо листям смородини, часником і хріном, насінням кропу і перцем. Вкриваємо марлею і встановлюємо вантаж, якщо розсолу мало - додаємо воду, в якій варилися грузді. Залишаємо грузді для просаливания на 2-3 дні. Потім перекладаємо гриби в простерилізовані банки, зверху притискаємо смородиновим листом. Закриваємо банки капроновими кришками і зберігаємо в холодильнику або погребі.
Грузді - 1 кг, сіль (Не йодована) - 4-5 ст. л, часник - 5-6. зубчиків, насіння кропу - 5 ст. л, корінь хрону - .. 1 шт, чорний перець - 6 горошин, листя смородини.
Солоні лисички. Для початку лисички треба як слід очистити від всіх забруднень і гарненько промити в холодній воді, причому робити це треба акуратно, намагаючись не пошкодити грибочки. Потім відварюємо лисички в солоній воді протягом 15 хв., Відкидаємо на сито і чекаємо, поки стече вся рідина, а гриби охолонуть.
Після насипаємо на дно скляної або емальованій посудині шар солі і укладаємо шари лисичок капелюшками вниз, пересипаючи кожен шар крупною сіллю. Коли ємність заповниться грибами, накриваємо її тканиною, кладемо зверху дерев'яний круг або блюдо і ставимо легкий гніт (наприклад, можна використовувати пляшку, наповнену водою).
Залишаємо гриби на 3 доби, поки вони не дадуть сік. Тоді можна додати нові гриби і продовжувати повторювати цю операцію до тих пір, поки усадка повністю не закінчиться. Потім лисички треба винести в холодне приміщення для подальшого зберігання (необхідно стежити, щоб гриби були повністю покриті розсолом). Готові лисички будуть через 1,5 місяці.
На 1 кг свіжозібраних лисичок: 50 г крупної солі (і сіль для варіння з розрахунку 10 г солі на 1 л води).
Грибне асорті. Гриби очистити від бруду, ретельно помити і замочити у воді на три доби (воду кілька разів міняти). Потім відварити протягом 15-20 хв. і промити проточною холодною водою. Дати воді стекти, посипати грибочки сіллю. Укласти гриби в каструлю, прослаівая шматочками хріну, дубовими листочками, гвоздикою і зубчиками часнику. Витримати під гнітом місяць, зменшити його, а через 10 днів розкласти гриби по банках, залити зверху маслом і закрити кришками. Зберігати в холоді.
На 3 кг осінніх грибів (вовнянки, грузді і т.п.): 3 ст. л. крупної солі, хрін, листя дуба, бутончики гвоздики, часник, рослинне масло.
Грибочки "Асорті". Гриби очистити від забруднень, зрізати корінці. Вовнянки, грузді і сироїжки треба вимочувати в холодній воді приблизно 6 ч., А рижики достатньо просто помити. На дно підготовлених банок насипати шар солі і укладати туди гриби, пересипаючи сіллю. Зверху поставити гніт. Коли гриби осядуть, додати ще, щоб банки заповнилися вщерть.
Залишити днів на 5 при кімнатній температурі. Потім перевірити, чи достатньо з'явилося розсолу, якщо мало - збільшити вантаж. Через 15 днів гриби будуть готові, і їх треба перенести на зберігання в холодне місце.
На 1 кг грибів - 40 г кухонної солі (. 4 ч Л.).
Грибочки солоненькі з хрускотом. Після того як гриби очистили і вимочити не менше 1 ч., Відваріть їх у підсоленій воді зі спеціями протягом 20-30 хв. Відвар злийте, гриби промийте в холодній воді, відкиньте на друшляк і дайте просохнути. Після цього додайте в ємність спеції та сіль (з розрахунку 1,5-2 ст. Л. Солі на 1 кг відварених грибів) і накрийте серветкою, кружком і вантажем.
Грибочки Тобто можна вже через 3-5 днів. Гриби посолити, тепер потрібно їх зберегти. Гриби можна зберігати в діжці або каструлі в погребі чи холодильнику, тому гриби завжди повинні бути в розсолі. Але можна розкласти їх по банках, а зверху залити рослинним маслом, закрити пластиковою кришкою і зберігати на холоді. З даної кількості вийде 5 банок по 0,8 л. Масло не дає розсолу заграти або запліснявіти, а якщо гриби вийшли занадто солоні, їх можна промити холодною водою.
На 1 кг грибів: 2 ст. л. солі (60 г), 1 лавровий лист, 2 листи чорної смородини, 3 горошини чорного перцю, 3 бутона гвоздики, 100 мл рослинного масла (0,5 склянки).
Підосичники солоні "Бабусині грибочки." Гриби замочити в холодній воді, а потім ретельно почистити, зняти плівку з капелюшків, обрізати ніжки. Залити підсоленою водою і проварити 20 хв. Спливаючу піну потрібно знімати шумівкою. Коли всі гриби опустяться на дно, злити воду, обсушити гриби.
Викласти в скляний або емальований посуд, пересипаючи їх сіллю і додаючи рівномірно перець і лавровий лист. Залити окропом так, щоб розсіл повністю покривав гриби. Накрити тарілкою, а краще - дерев'яним кружком, зверху помістити вантаж. Гриби будуть готові через півтора місяці. Тільки потрібно періодично стежити, щоб вони завжди були повністю вкриті розсолом, і при необхідності підливати кип'ячену воду.
Підосичники - 1 кг, сіль - 80 г, лавровий лист - 3-4. Прим, Перець чорний запашний горошком -1 ст. л.
Часник і корінь хрону очищаємо і дрібно ріжемо. Грузді укладаємо в тару капелюшками вниз в кілька шарів. Кожен шар солимо, перекладаємо листям смородини, часником і хріном, насінням кропу і перцем. Вкриваємо марлею і встановлюємо вантаж, якщо розсолу мало - додаємо воду, в якій варилися грузді. Залишаємо грузді для просаливания на 2-3 дні. Потім перекладаємо гриби в простерилізовані банки, зверху притискаємо смородиновим листом. Закриваємо банки капроновими кришками і зберігаємо в холодильнику або погребі.
Грузді - 1 кг, сіль (Не йодована) - 4-5 ст. л, часник - 5-6. зубчиків, насіння кропу - 5 ст. л, корінь хрону - .. 1 шт, чорний перець - 6 горошин, листя смородини.
Солоні лисички. Для початку лисички треба як слід очистити від всіх забруднень і гарненько промити в холодній воді, причому робити це треба акуратно, намагаючись не пошкодити грибочки. Потім відварюємо лисички в солоній воді протягом 15 хв., Відкидаємо на сито і чекаємо, поки стече вся рідина, а гриби охолонуть.
Після насипаємо на дно скляної або емальованій посудині шар солі і укладаємо шари лисичок капелюшками вниз, пересипаючи кожен шар крупною сіллю. Коли ємність заповниться грибами, накриваємо її тканиною, кладемо зверху дерев'яний круг або блюдо і ставимо легкий гніт (наприклад, можна використовувати пляшку, наповнену водою).
Залишаємо гриби на 3 доби, поки вони не дадуть сік. Тоді можна додати нові гриби і продовжувати повторювати цю операцію до тих пір, поки усадка повністю не закінчиться. Потім лисички треба винести в холодне приміщення для подальшого зберігання (необхідно стежити, щоб гриби були повністю покриті розсолом). Готові лисички будуть через 1,5 місяці.
На 1 кг свіжозібраних лисичок: 50 г крупної солі (і сіль для варіння з розрахунку 10 г солі на 1 л води).
Грибне асорті. Гриби очистити від бруду, ретельно помити і замочити у воді на три доби (воду кілька разів міняти). Потім відварити протягом 15-20 хв. і промити проточною холодною водою. Дати воді стекти, посипати грибочки сіллю. Укласти гриби в каструлю, прослаівая шматочками хріну, дубовими листочками, гвоздикою і зубчиками часнику. Витримати під гнітом місяць, зменшити його, а через 10 днів розкласти гриби по банках, залити зверху маслом і закрити кришками. Зберігати в холоді.
На 3 кг осінніх грибів (вовнянки, грузді і т.п.): 3 ст. л. крупної солі, хрін, листя дуба, бутончики гвоздики, часник, рослинне масло.
Грибочки "Асорті". Гриби очистити від забруднень, зрізати корінці. Вовнянки, грузді і сироїжки треба вимочувати в холодній воді приблизно 6 ч., А рижики достатньо просто помити. На дно підготовлених банок насипати шар солі і укладати туди гриби, пересипаючи сіллю. Зверху поставити гніт. Коли гриби осядуть, додати ще, щоб банки заповнилися вщерть.
Залишити днів на 5 при кімнатній температурі. Потім перевірити, чи достатньо з'явилося розсолу, якщо мало - збільшити вантаж. Через 15 днів гриби будуть готові, і їх треба перенести на зберігання в холодне місце.
На 1 кг грибів - 40 г кухонної солі (. 4 ч Л.).
Грибочки солоненькі з хрускотом. Після того як гриби очистили і вимочити не менше 1 ч., Відваріть їх у підсоленій воді зі спеціями протягом 20-30 хв. Відвар злийте, гриби промийте в холодній воді, відкиньте на друшляк і дайте просохнути. Після цього додайте в ємність спеції та сіль (з розрахунку 1,5-2 ст. Л. Солі на 1 кг відварених грибів) і накрийте серветкою, кружком і вантажем.
Грибочки Тобто можна вже через 3-5 днів. Гриби посолити, тепер потрібно їх зберегти. Гриби можна зберігати в діжці або каструлі в погребі чи холодильнику, тому гриби завжди повинні бути в розсолі. Але можна розкласти їх по банках, а зверху залити рослинним маслом, закрити пластиковою кришкою і зберігати на холоді. З даної кількості вийде 5 банок по 0,8 л. Масло не дає розсолу заграти або запліснявіти, а якщо гриби вийшли занадто солоні, їх можна промити холодною водою.
На 1 кг грибів: 2 ст. л. солі (60 г), 1 лавровий лист, 2 листи чорної смородини, 3 горошини чорного перцю, 3 бутона гвоздики, 100 мл рослинного масла (0,5 склянки).
Підосичники солоні "Бабусині грибочки." Гриби замочити в холодній воді, а потім ретельно почистити, зняти плівку з капелюшків, обрізати ніжки. Залити підсоленою водою і проварити 20 хв. Спливаючу піну потрібно знімати шумівкою. Коли всі гриби опустяться на дно, злити воду, обсушити гриби.
Викласти в скляний або емальований посуд, пересипаючи їх сіллю і додаючи рівномірно перець і лавровий лист. Залити окропом так, щоб розсіл повністю покривав гриби. Накрити тарілкою, а краще - дерев'яним кружком, зверху помістити вантаж. Гриби будуть готові через півтора місяці. Тільки потрібно періодично стежити, щоб вони завжди були повністю вкриті розсолом, і при необхідності підливати кип'ячену воду.
Підосичники - 1 кг, сіль - 80 г, лавровий лист - 3-4. Прим, Перець чорний запашний горошком -1 ст. л.
No comments:
Post a Comment