Одеський сувенір - сорт винограду середньо-пізнього строку дозрівання Столовий сорт української селекції. Відноситься до європейського вигляду. Лист середньої величини, пятілопастний, глубокорассеченние, з витягнутою центральною лопаттю і загнутими вгору краями, щетинистим опушением. Гроно середня і велика масою 250 г, конічна, пухка.
Ягода велика, масою 3,6 г, оригінальної довгастої форми з перехопленням, чорна. Шкірочка товста, міцна. М'якоть м'ясисто-соковита. Смак гармонійний, зі своєрідним терново-мускатним присмаком. Цукристість 15-16 г / 100 мл, кислотність 7-8 г / л.
Сорт високоплодоносний і стабільно високоврожайний. Урожай використовується у свіжому вигляді, придатний для зимового зберігання протягом трьох-чотирьох місяців.
Відрізняється трохи підвищеною стійкістю до сірої гнилі, менше інших європейських сортів уражається мілдью, гроздевой листовійкою, нестійкий до оїдіуму та морозів.
Кущі сильнорослі з визріванням пагонів на 80-85%. Негативно реагує на перевантаження кущів врожаєм. Оптимальне навантаження на кущ втечі 20-22, 14 грудня грон. Залежно від кліматичної зони рекомендуються кордонна формировка з висотою штамбу 70 см або бесштамбовиє віялова.
Ягода велика, масою 3,6 г, оригінальної довгастої форми з перехопленням, чорна. Шкірочка товста, міцна. М'якоть м'ясисто-соковита. Смак гармонійний, зі своєрідним терново-мускатним присмаком. Цукристість 15-16 г / 100 мл, кислотність 7-8 г / л.
Сорт високоплодоносний і стабільно високоврожайний. Урожай використовується у свіжому вигляді, придатний для зимового зберігання протягом трьох-чотирьох місяців.
Відрізняється трохи підвищеною стійкістю до сірої гнилі, менше інших європейських сортів уражається мілдью, гроздевой листовійкою, нестійкий до оїдіуму та морозів.
Кущі сильнорослі з визріванням пагонів на 80-85%. Негативно реагує на перевантаження кущів врожаєм. Оптимальне навантаження на кущ втечі 20-22, 14 грудня грон. Залежно від кліматичної зони рекомендуються кордонна формировка з висотою штамбу 70 см або бесштамбовиє віялова.
No comments:
Post a Comment