Чага, різновид трутовика, росте повільно, тільки на живих деревах, іноді за 10-15 років набираючи вагу до 3 кг. Значення назви - "полонянка". За легендою молодий воїн викрав дівчину і взяв її силою. Боги перетворили його в березу, її - в чагу.
Чага - гриб - паразит, але і дивовижний акумулятор потужних цілющих сил берези, заготовляють протягом усього року. Оптимальним часом вважається кінець зими - початок весни, до розпускання листя, коли чагу добре видно на стовбурах. Збирати краще там, де ростуть звислі берези. Нарости обрубують сокиркою вздовж стовбура, очищають від пухких нутрощів і шматків кори - сировиною вважається тільки зовнішня і тверда середня частини наросту. Розрубують на шматки, сушать, зберігають у закритій тарі, оскільки чага швидко відволожуються і пліснявіє. Рекомендується використовувати протягом 6-12 місяців.
Чага Чага Рецептура застосування чаги належить Сергію Микитовичу Масленнікову, земському лікарю міста Александрова. За час своєї практики він не зустрів жодного ракового хворого серед селян. На Русі простолюдини здавна економили на чайній заварці і в якості неї використовували чагу. На підставі свого спостереження Масленников розробив авторську методику.
. Як користуватися чагой Чага - березовий гриб, наріст на корі, дуже твердий, зрубується сокирою або зрізається ножем, зовні чорний, всередині коричневий.
На місяць потрібно 2,25 кілограма, включаючи і чорну зовнішню і внутрішню коричневу частину, але чорної - не більше однієї третини ваги, і не потрібно брати ізгна частин. Чага повинна бути зібрана не більше, як за 3-4 місяці до вживання, що зберігалася довше чага має слабшу дію.
Чага Чага Чага дрібно іскрашівается, заварюється гарячою волею, але не окропом, не нижче 50 градусів, не більше 80, за Цельсієм, що не кип'ятиться, не тримається на вогні. Настоюється без зміни води 48 годин. Далі настій потрібно відцідити, відтиснути. Пити по півсклянки тричі на день за півгодини до їди. Настій тримати при кімнатній температурі не більше 2-х діб. При зберіганні настою більше 2-х днів треба тримати його при температурі нижче кімнатної. Витрата готового настою - 1,5 склянки в день, з цього розрахунку і заварювати узяте кількість з відповідного місячного кількості.
Після обтиску настою використану чагу можна повторно заварити меншою кількістю води при такій же температурі, настоювати 48 годин і пити як понад обов'язковий щоденної кількості. Вона слабшай, але додає дію. При достатку чаги можна збільшити денну норму в 1,5 - 2 рази. Чага п'ється багато місяців поспіль, але не менше чотирьох. При користуванні чаги забороняються: консерви, копченості, ковбаси.
Чага Чага У сучасній медицині чагу призначають при гастриті і як засіб при злоякісних пухлинах шлунка, легенів та інших органів. Лікарі абсолютно переконані, що березовий гриб у важких ситуаціях абсолютно точно не є панацеєю. Але він надає неоціненну допомогу в ході комплексної терапії онкозахворювань, його застосування є потужним профілактичним фактором.
Протипоказання: хронічний коліт або дизентерія, при лікуванні пеніциліном, вагітність. В іншому, в помірних кількостях це відмінна "харчова добавка» у складі будь-якої страви - збільшує працездатність, підвищує опірність організму до різних захворювань. В молотом вигляді чага хороша в поєднанні з трав'яним або звичайним чаєм.
Чага - гриб - паразит, але і дивовижний акумулятор потужних цілющих сил берези, заготовляють протягом усього року. Оптимальним часом вважається кінець зими - початок весни, до розпускання листя, коли чагу добре видно на стовбурах. Збирати краще там, де ростуть звислі берези. Нарости обрубують сокиркою вздовж стовбура, очищають від пухких нутрощів і шматків кори - сировиною вважається тільки зовнішня і тверда середня частини наросту. Розрубують на шматки, сушать, зберігають у закритій тарі, оскільки чага швидко відволожуються і пліснявіє. Рекомендується використовувати протягом 6-12 місяців.
Чага Чага Рецептура застосування чаги належить Сергію Микитовичу Масленнікову, земському лікарю міста Александрова. За час своєї практики він не зустрів жодного ракового хворого серед селян. На Русі простолюдини здавна економили на чайній заварці і в якості неї використовували чагу. На підставі свого спостереження Масленников розробив авторську методику.
. Як користуватися чагой Чага - березовий гриб, наріст на корі, дуже твердий, зрубується сокирою або зрізається ножем, зовні чорний, всередині коричневий.
На місяць потрібно 2,25 кілограма, включаючи і чорну зовнішню і внутрішню коричневу частину, але чорної - не більше однієї третини ваги, і не потрібно брати ізгна частин. Чага повинна бути зібрана не більше, як за 3-4 місяці до вживання, що зберігалася довше чага має слабшу дію.
Чага Чага Чага дрібно іскрашівается, заварюється гарячою волею, але не окропом, не нижче 50 градусів, не більше 80, за Цельсієм, що не кип'ятиться, не тримається на вогні. Настоюється без зміни води 48 годин. Далі настій потрібно відцідити, відтиснути. Пити по півсклянки тричі на день за півгодини до їди. Настій тримати при кімнатній температурі не більше 2-х діб. При зберіганні настою більше 2-х днів треба тримати його при температурі нижче кімнатної. Витрата готового настою - 1,5 склянки в день, з цього розрахунку і заварювати узяте кількість з відповідного місячного кількості.
Після обтиску настою використану чагу можна повторно заварити меншою кількістю води при такій же температурі, настоювати 48 годин і пити як понад обов'язковий щоденної кількості. Вона слабшай, але додає дію. При достатку чаги можна збільшити денну норму в 1,5 - 2 рази. Чага п'ється багато місяців поспіль, але не менше чотирьох. При користуванні чаги забороняються: консерви, копченості, ковбаси.
Чага Чага У сучасній медицині чагу призначають при гастриті і як засіб при злоякісних пухлинах шлунка, легенів та інших органів. Лікарі абсолютно переконані, що березовий гриб у важких ситуаціях абсолютно точно не є панацеєю. Але він надає неоціненну допомогу в ході комплексної терапії онкозахворювань, його застосування є потужним профілактичним фактором.
Протипоказання: хронічний коліт або дизентерія, при лікуванні пеніциліном, вагітність. В іншому, в помірних кількостях це відмінна "харчова добавка» у складі будь-якої страви - збільшує працездатність, підвищує опірність організму до різних захворювань. В молотом вигляді чага хороша в поєднанні з трав'яним або звичайним чаєм.
No comments:
Post a Comment