Улюбленим блюдом багатьох сімей, особливо чоловіків, служить аджика. Це смачне і пікантне доповнення до м'яса і гарнірів, заправка до супів і борщів і просто "начинка» з хлібом. Цю гостру приправу готують їх часнику і червоного гострого перцю, спецій і солі. Пом'якшити її смак можна за допомогою моркви і помідорів, яблук і солодкого перцю.
Приготувати аджику легко і просто, особливо якщо є мультиварка.
Рецепт для мультиварки: Аджика Отже, інгредієнти для соусу:
Кілька кілограм солодкого перцю;
Стручки пекучого перцю (для «приємною» аджики потрібно 4 штучки, а для гострої - 8 і більше);
2 кілограми помідорів;
Головка часнику;
100 мл столового оцту;
Стільки ж соняшникової олії;
5 стіл. ложок цукру.
Рецепт для мультиварки: Аджика Щоб приготувати соус "Аджика» в мультиварки, потрібно:
1. Промити і очистити овочі від шкірки і насіння (перше - для томатів, друге - для солодкого перцю; пекучий перець не очищати);
2. Пропустити через м'ясорубку помідори із солодким перцем, попередньо подрібнивши їх;
3. Отриману суміш поміщають в чашу і ставлять на 2 години в мультиварку на режим "Гасіння";
4. Почистити часник і пропустити його з гострим перцем через м'ясорубку (гостроту додадуть неочищені насіння перцю);
5. За 20-25 хвилин до закінчення приготування приправи в чашу додають сіль, масло, суміш перцю і часнику, оцет і цукор. Потім перемішують і залишають до закінчення програми.
Готова аджика порадує рідних і близьких не тільки в момент приготування, але і в зимові вечори. Для цього потрібно розкласти її по банках і закрити. Бон апетит!
Приготувати аджику легко і просто, особливо якщо є мультиварка.
Рецепт для мультиварки: Аджика Отже, інгредієнти для соусу:
Кілька кілограм солодкого перцю;
Стручки пекучого перцю (для «приємною» аджики потрібно 4 штучки, а для гострої - 8 і більше);
2 кілограми помідорів;
Головка часнику;
100 мл столового оцту;
Стільки ж соняшникової олії;
5 стіл. ложок цукру.
Рецепт для мультиварки: Аджика Щоб приготувати соус "Аджика» в мультиварки, потрібно:
1. Промити і очистити овочі від шкірки і насіння (перше - для томатів, друге - для солодкого перцю; пекучий перець не очищати);
2. Пропустити через м'ясорубку помідори із солодким перцем, попередньо подрібнивши їх;
3. Отриману суміш поміщають в чашу і ставлять на 2 години в мультиварку на режим "Гасіння";
4. Почистити часник і пропустити його з гострим перцем через м'ясорубку (гостроту додадуть неочищені насіння перцю);
5. За 20-25 хвилин до закінчення приготування приправи в чашу додають сіль, масло, суміш перцю і часнику, оцет і цукор. Потім перемішують і залишають до закінчення програми.
Готова аджика порадує рідних і близьких не тільки в момент приготування, але і в зимові вечори. Для цього потрібно розкласти її по банках і закрити. Бон апетит!
No comments:
Post a Comment