Серед всіляких заготовок особливе місце займають солоні грузді. Багато любителів грибів визнають, що грузді - одні з найкращих грибів для соління. Незважаючи на те, що груздь вважається тільки умовно їстівних грибом, простота його збору навіть для початківців грибників, а також насичений смак зробили груздь особливо популярним грибом в нашій країні. Солоні грузді - відмінна закуска на зиму. Вона добре поєднується з відвареним рисом, печеної або смаженою картоплею.
Для приготування груздів солоних вам знадобляться наступні продукти:
корінь хрону (одна штука);
грузді (1 кг);
перець чорний горошком (шість штук);
сіль харчова (три ст ложки.),
смородини листи (шість штук);
кропу насіння (три ст ложки.),
часник очищений (три зубчики).
Очистіть і промийте грузді під струменем прохолодної води. Якщо гриби досить великі, наріжте їх шматочками.
Покладіть подрібнені грузді в каструлю і залийте їх холодною фільтрованої водою. Закрийте каструлю кришкою і залиште гриби настоюватися протягом доби. Це робиться для того, щоб з грибів пішла вся гіркота.
Через добу злийте ту воду, в якій настоювалися гриби, і залийте їх нової, фільтрованої і холодною. Поставте грузді на вогонь, посоліть і варіть протягом шести хвилин. Викладіть гриби на друшляк і ретельно промийте.
Очистіть і дрібно порубати зубці часнику і корінь хрону.
Викладіть грузді в кілька шарів капелюшками вниз в ємність, призначену для соління. Кожен із шарів перекладіть смородиновим листами і посоліть, а також приправте рубаним часником і хріном. Ємність з груздями накрийте марлею, складеною в кілька шарів, а зверху викладіть на ній вантаж.
Грузді в такому вигляді зберігайте протягом двадцяти днів. Після цього терміну розкладіть їх по окремих, невеликим скляним банкам і обов'язково залийте залишками розсолу. Закрийте всі банки капроновими кришками і зберігайте гриби подалі від сонячних променів в прохолодному місці.
Для приготування груздів солоних вам знадобляться наступні продукти:
корінь хрону (одна штука);
грузді (1 кг);
перець чорний горошком (шість штук);
сіль харчова (три ст ложки.),
смородини листи (шість штук);
кропу насіння (три ст ложки.),
часник очищений (три зубчики).
Очистіть і промийте грузді під струменем прохолодної води. Якщо гриби досить великі, наріжте їх шматочками.
Покладіть подрібнені грузді в каструлю і залийте їх холодною фільтрованої водою. Закрийте каструлю кришкою і залиште гриби настоюватися протягом доби. Це робиться для того, щоб з грибів пішла вся гіркота.
Через добу злийте ту воду, в якій настоювалися гриби, і залийте їх нової, фільтрованої і холодною. Поставте грузді на вогонь, посоліть і варіть протягом шести хвилин. Викладіть гриби на друшляк і ретельно промийте.
Очистіть і дрібно порубати зубці часнику і корінь хрону.
Викладіть грузді в кілька шарів капелюшками вниз в ємність, призначену для соління. Кожен із шарів перекладіть смородиновим листами і посоліть, а також приправте рубаним часником і хріном. Ємність з груздями накрийте марлею, складеною в кілька шарів, а зверху викладіть на ній вантаж.
Грузді в такому вигляді зберігайте протягом двадцяти днів. Після цього терміну розкладіть їх по окремих, невеликим скляним банкам і обов'язково залийте залишками розсолу. Закрийте всі банки капроновими кришками і зберігайте гриби подалі від сонячних променів в прохолодному місці.
No comments:
Post a Comment